Τελευταία Ευκαιρία για την τακτοποίηση των ακινήτων.

Την τελευταία ευκαιρία δίνει η πολιτεία για να γίνει η τακτοποίηση όλων των ακινήτων των πολιτών που ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες, έτσι ώστε να μην υπάρξουν πρόστιμα και επιπλέον φόρο.

Το 2020 θα είναι η χρόνια του Έλληνα φορολογούμενο για τα ακίνητα , καθώς σιγά – σιγά ολοκληρώνεται από τις υπηρεσίες του κράτους η ηλεκτρονική καταγραφή των ακινήτων.

Ποια είναι τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να κάνω σωστή καταγραφή του ακινήτου μου;

  1. Εκμεταλλευόμαστε όσο χρόνο μας δίνει η Κυβέρνηση για την δήλωση του ακινήτου μας στο Κτηματολόγιο χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόστιμο.
  2. Φροντίζουμε τα τοπογραφικά διαγράμματα για τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, που δεν υπάρχει ακριβής μέτρηση στα συμβόλαια, αλλά γράφονται στο περίπου να είναι πιο σύγχρονα και να δηλώνουμε τα σωστά εμβαδό της έκτασης και στο Κτηματολόγιο και στο Ε9.
  3. Διορθώνουμε τα τετραγωνικά μέτρα από την οικοδομή που δηλώνουμε στην ΔΕΗ και στο Ε9 , έτσι ώστε να είναι ίδια τα τετραγωνικά μέτρα στο έντυπο της οικοδομικής άδειας και στο Κτηματολόγιο.
  4. Κάνουμε εντοπισμό τα αγροτεμάχια που δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά στο Ε9 δηλώνονται ,και ελέγχουμε αν στο δασικό χάρτη φαίνονται ως δασικά.
  5. Έως 31 Ιουνίου 2020 δηλώνουμε και τακτοποιούμε τα αυθαίρετά μας, με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που μέχρι εκείνη την ημερομηνία ισχύουν.
  6. Τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των κτισμάτων δηλώνουμε στο Δήμο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 , για απαλλαγή των δημοτικών φόρων και τελών .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *